اگر در سازمان منابع طبیعی پرونده کمیسیون ماده ۵۶ منابع طبیعی داشته باشید حتما اطلاع دارید که ارائه نقشه یو تی ام ملک و همچنین جانمایی مختصات یو تی ام گوشه های ملک روی عکس هوایی سنوات گذشته برای اعتراض به رای کمیسیون ماده ۵۶ منابع طبیعی یکی از مدارک الزامی است.
در ماه ۵۶ قانون ثبت تاکید شده است که جنگلها و مراتع جزء اراضی دولتی بوده و هیچ شخص حقیقی یا حقوقی نمی تواند بر آن ادعای مالکیت داشته باشد ، مگر اینکه ملک دارای سابقه احیا باشد تا از اراضی ملی خارج شود و جزء مستثنیات قرار گیرد .
حال این سوال پیش می آید که سابقه احیا چیست ؟
نحوه پس گرفتن زمین از منابع طبیعی-مستثنیات منابع طبیعی-اعتراض به رای کمیسیون ماده ۵۶ منابع طبیعی-اعتراض به تشخیص اراضی موات-نقشه مستثنیات
اثبات سابقه احیا برای مستثنیات منابع طبیعی
همان طور که گفتیم اراضی احیا شده میتوانند با سند مالکیت به افراد نسبت داده شوند. اما برای تشخیص این اراضی بر اساس نقشه یو تی ام کمیسیون ماده ۵۶ منابع طبیعی نکات زیر را در نظر داشته باشید:
الف – زمینهایی که در آنها فعالیتهای کشاورزی یا باغبانی صورت گرفته باشد. (توجه داشته باشید اعمالی که به عنوان پیش نیاز فعالیتهای زراعی و کشاورزی شناخته میشوند، نیز در این جا مصداق خواهند داشت. از این مورد با عنوان تحجیر یاد میشود.
ب – زمینهایی که در محدودهی اراضی یک روستا واقع گشته و یا بخش از مزارع باشند.
پ – زمینهایی که در محدودهی منبع آبی از جمله قنات، رودخانه، چشمه یا چاه واقع شده باشند.
ت – زمینهایی که دخالتها و دستکاریهای پیش کشاورزی یا آماده سازی روی آنها صورت گرفته باشد.
ث – زمینهایی که شیبی خارج از حد معقول ندارند و قابل کشت باشند.
ج – زمینهایی که قابل کشت و قابل آبیاری بوده و دارای مرزبندی ثبتی یا حداقل عرفی باشند.
چ – زمینهایی که جویهای قدیمی در مسیر آن جاری باشد یا پیش از این جاری بوده و اکنون آثار آن دیده شود.
ح – زمینهایی که دارای درختانی با سن بالا و مسیر آبیاری باشند.
خ – زمینهایی که مسیر آب، بالا دست آنها قرار گرفته باشد و به نوعی زیر جریان آب جای بگیرند.
د – زمینهایی که بنای مرتبط با زراعت و کشاورزی یا ساختمانی قدیمی در خود داشته باشند. ( آب انبار، طویله، خانه باغ و … در این مقوله جای میگیرند)
ذ – زمینهایی که بندسار بوده و سیستم آبیاری از آبهای جاری بهاره را بر خود سوار داشته باشند.
ر – زمینهایی فاقد پوششهای گیاهی مرتعی با قدمت چند ساله باشند.
ز – زمینهایی با پوشش گیاهی به دست آمده از فعالیتهای کشاورزی سابق بر این.
ژ – زمینهایی که در شمار باغات قرار میگیرند، باید درختانی با سن زیاد در خود داشته باشند.
س – زمینهایی که دارای مسیرهای عبور قدیمی شده هستند و مشخص باشد که این مسیرها مدتها پیش جهت رفت و آمد زراعی مورد استفاده قرار میگرفتند.
ش – زمینهایی که در بخشی از آنها خرمنگاههای با سن بالا و قدیمی دیده شود.
ص – زمینهایی که قطعه بندی یا کرت بندی شده و قدمت این افعال مشخص باشد.
ض – زمینهایی که به لحاظ عرفی و محلی نتوان آنها را در زمرهی مراتع قرار داد.
ط – زمینهایی که وضعیت فعلی آنها اثبات کننده این باشد که در گذشته فعالیتهای کشاورزی و زراعی روی آن صورت میگرفته است. قرائن متعددی از جمله وضعیت خاک، مسیرهای آبیاری، میزان شیب و غیره گویای این مدعا هستند.
ظ – زمینهایی که در نقشههای هوایی در قسمت زرد رنگ یعنی زمینهای زراعی قرار گرفته باشند. لازم به ذکر است که این تشخیص بر عهده کارشناسان خواهد بود.
ع – زمینهایی که در تصاویر هوایی، به وسیله ابزار استرئوسکوپ احیاء قدیمی در آنها رویت شود. این نیز منوط به تشخیص کارشناس صالح خواهد بود.
نحوه پس گرفتن زمین از منابع طبیعی-مستثنیات منابع طبیعی-اعتراض به رای کمیسیون ماده ۵۶ منابع طبیعی-اعتراض به تشخیص اراضی موات-نقشه مستثنیات
رسیدگی به اعتراض نسبت به رای کمیسیون ماده ۵۶ منابع طبیعی
تصور کنید به اینجا میرسیم که یک زمین جزء اراضی ملی تشخیص داده میشود؛ اکنون در صورتی که این زمین قبلا در مالکیت شخص حقیقی یا حقوقی بوده باشد، سند مالکیت باطل میشود و زمین در اختیار دولت قرار خواهد گرفت.
برای اعتراض به این رای باید نقشه یو تی ام ای از ملک تهیه نمود و ملک را در نقشه های هوایی سال های مختلف جانمایی کرد بطوری که مورد یا مواردی که تایید کننده داشتن سابقه احیاء در ملک است در عکس ها دیده شود و بتوان با استناد به آن به رای ملی شدن زمین اعتراض نمود .
سازمان جهاد کشاورزی استان های مختلف جهت بررسی سابقه زراعی بودن اراضی و خارج شدن اراضی از زمره اراضی ملی و تحقق مالکیت افراد بر زمین های زراعی ، مالکین محترم را جهت تهیه نقشه یو تی ام UTM از ملک خود که به نقشه یو تی ام ماده ۵۶ معروف است و همچنین جانمایی آن قطعه زمین بر روی چند دوره عکس هوایی به کارشناسان رسمی نقشه برداری ارجاع می دهند.
کارشناسان پس از بررسی مدارک با حضور میدانی ، نقشه یو تی ام UTM دقیق از ملک _نقشه یو تی ام کمیسیون ماده ۵۶ منابع طبیعی) که هم شامل موقعیت دقیقی ملک در سیستم مختصات جهانی یو تی ام UTM است و هم شامل حدود اربعه و مساحت دقیق ملک است تهیه می نمایند.
سپس جانمایی ملک بر روی عکس هوایی ژئو رفرنس شده در سیستم مختصات یو تی ام UTM انجام و ممهور می شود. مالکین محترم می توانند با در دست داشتن این نقشه ها و عکس های تایید شده جهت اخذ سند مالکیت ملک اقدام نمایند.
نقشه یو تی ام زمین مستثنیات منابع طبیعی برای اعتراض به رای کمیسیون ماده ۵۶
نمونه جانمایی ملک روی عکس هوایی در سیستم مختصات یو تی ام UTM برای اثبات سابقه ی احیا و بهره برداری جهت اعتراض به رای کمیسیون ماده ۵۶ منابع طبیعی تهیه شده توسط نقشه بردار خانم مهندس آبکار ۰۹۱۲۶۱۴۰۳۳۹
زمین هایی که به صورت مشاعی می باشند باید نقشه یو تی ام UTM (نقشه یو تی ام کمیسیون ماده ۵۶) به صورت همزمان برای قطعه مادر و قطعه مورد نظر مشاعی تهیه شود. بصورتی که موقعیت قطعه مشاعی بر روی قطعه مادر مشخص باشد. لذا در صورت مشاعی بودن زمین، حتما اطلاع کافی از پلاک ثبتی و حدود اربعه و مساحت قطعه زمین مادر کسب نمایید.
برای تهیه انواع نقشه یو تی ام UTM و جانمایی روی عکس هوایی جهت اعتراض به رای کمیسیون ماده ۵۶ منابع طبیعی و پس گرفتن زمین از سازمان منابع طبیعی می توانید همه روزه در ساعات اداری تماس بگیرید و از نقشه برداران دادگستری و وکلای حقوقی پایه یک ما مشاوره بگیرید.
نحوه پس گرفتن زمین از منابع طبیعی-مستثنیات منابع طبیعی-اعتراض به رای کمیسیون ماده ۵۶ منابع طبیعی-اعتراض به تشخیص اراضی موات-نقشه مستثنیات
خدمات نقشه برداری کارشناس رسمی دادگستری امور ثبتی
مدیریت خانم مهندس آبکار: ۰۹۱۲۶۱۴۰۳۳۹
وب سایت رسمی ما : http://ladysurveyor.ir/