استعلام وضعیت ثبتی پلاک ثبتی مورد نظر کاربرد قضایی و یا شخصی دارد. در اکثر پرونده های ملکی در دادگاه ها، استعلام وضعیت ثبتی ملک می تواند وضعیت پرونده را روشن و دادگاه را به مرحله صدور رای برساند.
بنابراین بسیار عاقلانه است که قبل از طرح دعوی و نوشتن دادخواست، از وضعیت ثبتی ملک (پلاک ثبتی مورد نظر) اطلاع داشته باشید تا بتوانید تصمیم درستی بگیرید و نواقص پرونده خود را قبل از بررسی توسط دادگاه برطرف کنید.
مورد دیگری که استعلام وضعیت ثبتی ملک (پلاک ثبتی مورد نظر) ضروری است، طرح دعوی الزام به تنظیم سند رسمی است که ملک با سند عادی یا قولنامه به متقاضی فروخته شده است. در اين موارد تمام ايادي بايد طرف دعوي قرار گيرند تا رابطه حقوقي متصل به مالك ملك از طريق ايادي ثابت شود.
در پاسخ به این سوال که در دعاوی مربوط به الزام به تنظیم سند و انتقال، علیه چه کسانی باید اقامه دعوا کرد؟ به عبارت دیگر اگر مال منقول یا غیر منقولی بین چند نفر به صورت قولنامه ایی خرید و فروش شود آخرین خریدار برای انتقال رسمی مال مورد معامله علیه چه کسی میتواند دادخواست دهد. نظر هیئت عالی این است که
آنچه در طرح این دعاوی ضروری است اقامه دعوای مدعی علیه کسی است که سند مالکیت به نام اوست و او باید محکوم به انتقال و تنظیم سند رسمی شود، لذا لزومی به اقامه دعوا علیه ایادی واسطه دیده نمیشود.
در دعاوی الزام به تنظیم سند رسمی انتقال اقامه دعوا باید به تعاقب ایادی به طرفیت مالک اصلی (فروشنده صاحب سند مالکیت) و خریداران طرح شود، دادگاه پس از رسیدگی و احراز صحت انتقالات و تحقق ارکان بیع حکم محکومیت فروشنده (مالک اصلی) را به الزام به تنظیم سند رسمی انتقال صادر خواهد نمود.
هرچند در این چرخه افراد متعددی به عنوان خریدار و فروشنده دخیل بوده اند و تعهداتی نیز در مبایعه نامه های فی مابین کرده اند، تعهد آنان الزام به نوعی تسلسل و نقض غرض است زیرا اولاً: مطابق ماده ۲۲ قانون ثبت: «مالک کسی است که ملک (منقول و یا غیر منقول) به نام وی ثبت شده باشد.» و ثانیاً: محکومیت چنین فردی دارای جایگاه قانونی بوده و صدور چنین حکمی، اجرا را نیز به دنبال دارد.
در واقع چون هرکدام از افراد مذکور در زنجیره خرید و فروش قرار گرفته اند و در مبایعه نامه های امضا شده (چه مبایعه نامه های دستی و چه مبایعه نامه های دارای کد رهگیری) متعهد به انجام عملی خاص شده اند، آخرین خریدار مکلف است که به طرفیت کلیه افراد ما قبل خود تا اولین فروشنده (دارنده سند) دادخواست تنظیم و تسلیم نمایند. دادگاه پس از انجام تشریفات قانونی و احراز واقع حکم صادر خواهد کرد.
بنابراین لازم است وضعیت ثبتی ملک (پلاک ثبتی مورد نظر) استخراج شود و نام آخرین مالک رسمی که در دفتر املاک اداره ثبت ، درج شده است به عنوان طرف دعوی به دادگاه ارائه شود. لذا فرد دیگری غیر از دارنده سند را محکوم کنیم در واقع حکم هیچ وقت قابلیت اجرا نخواهد داشت.
همچنین در مواردی که ملک به صورت قولنامه ایی خرید و فروش شده است، اطلاع از وضعیت ثبتی ملک (پلاک ثبتی مورد نظر) می تواند در روند تبدیل قولنامه به سند رسمی تک برگی با استفاده از قانون تعیین تکلیف اراضی و ساختمانهای فاقد رسمی، کمک بسزایی کند. چرا که متقاضی موظف است سلسله ایادی ملک را به اداره ثبت ارائه دهد.
تامین دلیل استعلام وضعیت ثبتی ملک-نحوه استعلام وضعیت ثبتی ملک-نمونه استعلام وضعیت ثبتی ملک توسط دادگاه-دستور قضایی برای استعلام ثبتی-پلاک ثبتی
ماده ۶ قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی اراضی و ساختمانهای فاقد سند رسمی
تفکیک و افراز اراضی کشاورزی و باغات و صدور سند مالکیت برای آنها با رعایت قانون جلوگیری از خردشدن اراضی کشاورزی و ایجاد قطعات مناسب فنی، اقتصادی مصوب ۱۳۸۵/۱۱/۲۱ مجمع تشخیص مصلحت نظام بلامانع است.
تبصره ۱ – صدور سند تفکیکی آن دسته از اراضی کشاورزی اعم از نسق و باغ که مساحت آنها زیر حدنصابهای مندرج مذکور بوده لکن به دلیل محاط شدن به معابر عمومی موجود یا اراضی دولتی و ملی و یا اراضی دارای سند تفکیکی؛ امکان صدور سند مشاعی برای آنها وجود ندارد، بلامانع است.
تبصره ۲ – تفکیک و افراز نسقهای زراعی و باغات مشمول«قانون مربوط به اصلاحات ارضی مصوب ۱۳۳۹/۲/۲۶ و اصلاحات بعدی آن» و اراضی مشمول قانون واگذاری زمینهای بایر و دایر که بعد از انقلاب به صورت کشت موقت در اختیار کشاورزان قرار گرفته است مصوب ۱۳۶۵/۸/۸ و اصلاحات بعدی آن فقط به میزان نسق اولیه یا سند بیع شرط، مجاز است و صدور سند تفکیکی برای صاحب نسق اولیه یا سند بیع شرط یا خریداران از آنها به میزان نسق اولیه یا سند بیع شرط، بلامانع میباشد.
تبصره ۳ – صدور سند رسمی برای اعیانیهای احداثشده در اراضی کشاورزی و باغات با رعایت قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها مصوب ۱۳۷۴/۳/۳۱ و اصلاح بعدی آن بلامانع است. در صورت وجود اعیانی غیرمجاز، صدور سند عرصه بدون درج اعیانی منعی ندارد.
تبصره ۴ – صدور سند مالکیت برای اراضی کشاورزی و نسقهای زراعی و باغات در صورتی که میزان تصرفات متقاضی ثبت، بیش از نسق زراعی یا باغی باشد، چنانچه معارضی وجود نداشته باشد با رای هیات بلامانع است.
تامین دلیل استعلام وضعیت ثبتی ملک-نحوه استعلام وضعیت ثبتی ملک-نمونه استعلام وضعیت ثبتی ملک توسط دادگاه-دستور قضایی برای استعلام ثبتی-پلاک ثبتی
روش استعلام وضعیت ثبتی
اگر وضعیت ثبتی ملک از طریق دادگاه استعلام گرفته بشود معمولا هم از نظر زمانی پروسه وقت گیری است و هم از نظر دقت ممکن است به جزئیاتی که دقیقا مورد نظر متقاضی یا وکیل او باشد اشاره نشود.
چرا که ادارات ثبتی روزانه مجبورند به تعداد زیادی نامه دادگاه مبنی بر اعلام وضعیت ثبتی ملک پاسخ بدهند و در شرایطی که وضعیت ملک پیچیده است و سلسله ایادی شامل تعداد زیادی انتقالات و اسامی می شود، معمولا کلیات ذکر می شود و ممکن است به جزئیات اشاره نشود.
بنابراین اگر از نظر زمانی در مضیغه هستید، مثلا در مواقعی که بوسیله ی بررسی وضعیت ثبتی ملک، محکومیت شخصی اثبات می شود که باید سریعا و قبل از خروج از کشور اقدام شود، و یا در مواردی که برای اثبات موضوعی، لازم است که جزئیات سلسله ایادی بررسی بشود و وضعیت ثبتی ملک از برهه ی خاصی از زمان بین سالهای مشخصی استخراج شود، باید به صورت آزاد از طریق کارشناسان رسمی دادگستری رشته امور ثبتی اقدام کنید و گزارش کارشناسی آماده را روی میز قاضی بگذارید تا دیگر نیازی به طی کردن پروسه اداری طولانی و گزارش وضعیت ثبتی گاها ناقص اداره ثبت مربوطه نداشته باشید.
تیم کارشناسان رسمی دادگستری ما متخصص در امور ثبتی و نقشه برداری، با دسترسی به پرونده پلاک های ثبتی در همه ی ادارات ثبت می توانند در کمترین زمان گزارش وضعیت ثبتی ملک را به صورت مکتوب در سر برگ کارشناسی و ممهور به مهر دادگستری-امور ثبتی جهت ارائه به تمام دادگاه های ملکی آماده کنند.
البته در مواردی که هنوز تشکیل پرونده در دادگاه انجام نشده است و متقاضی نامه دادگاه ندارد، می تواند با مراجعه به صورت شخصی با ارائه اسناد و مدارک به کارشناس، گزارش وضعیت ثبتی ملک مورد نظر را درخواست کند.
تامین دلیل استعلام وضعیت ثبتی ملک-نحوه استعلام وضعیت ثبتی ملک-نمونه استعلام وضعیت ثبتی ملک توسط دادگاه-دستور قضایی برای استعلام ثبتی-پلاک ثبتی
الزام داشتن پلاک ثبتی برای استعلام وضعیت ثبتی ملک
در مطالب بالا فرض بر این بود که متقاضی از پلاک ثبتی ملک مطلع است و با اعلام پلاک ثبتی به دادگاه و یا به کارشناس دادگستری-امور ثبتی ، درخواست استعلام وضعیت ثبتی ملک را میدهد.
اما در موارد بسیاری، متقاضی از پلاک ثبتی اصلی و فرعی ملک اطلاعی ندارد و فقط لوکیشن یا آدرس ملک مورد نظر را می داند.
در این موارد ابتدا لازم است که پلاک ثبتی اصلی و فرعی ملک مشخص بشود.
پلاک ثبتی یک ملک باید از بانک اطلاعات ثبتی استخراج شود. بانک اطلاعات ثبتی یا سیستم کاداستر کشور تنها منبع موثق و کامل برای رسیدن به پلاک ثبتی املاک کشور است.
لازم به ذکر است که پلاک شهرداری هیچ ارتباطی با پلاک ثبتی ندارد و همچنین اطلاع از پلاک ثبتی ملکهای مجاور، هیچ کمکی به فهمیدن پلاک ثبتی ملک نمی کند. چون پلاک ثبتی فرعی بر خلاف پلاک شهرداری از هیچ نظم و ترتیبی تبعیت نمیکند و قاعده ی متفاوتی دارد.
اغلب به این صورت است که پلاک ثبتی اصلی یک منطقه برای تمام ملک های آن منطقه یکسان است. در واقع هر منطقه ثبتی با یک پلاک ثبتی اصلی منحصر بفرد مشخص شده است.
مثلا پلاک ثبتی اصلی منطقه ولنجک تهران پلاک ۶۷ اصلی است.
پلاک ثبتی منطقه لواسان شامل پلاک ثبتی ۷۸ اصلی معروف به مزرعه سنگ لشگری و پلاک ثبتی ۷۹ اصلی معروف به کمرد و سوهانک و پلاک ثبتی ۷۳ اصلی معروف به مزرعه طلادر است.
پلاک ثبتی منطقه خاک سفید پلاک ثبتی ۹۲ اصلی است.
پلاک ثبتی منطقه پونک پلاک ثبتی ۱۱۸ اصلی است.
پلاک ثبتی منطقه باغ فیض (اشرفی اصفهانی) تهران پلاک ثبتی ۱۲۶ اصلی است.
پلاک ثبتی منطقه فرحزاد پلاک ثبتی ۱۱۶ اصلی است.
پلاک ثبتی منطقه جماران تهران پلاک ثبتی ۸ اصلی است.
پلاک ثبتی منطقه حصارک تهران پلاک ثبتی ۷ اصلی است.
پلاک ثبتی منطقه مرادآباد تهران پلاک ثبتی ۱۲۱ اصلی است.
پلاک ثبتی منطقه ازگل تهران پلاک ثبتی ۸۰ اصلی است.
پلاک ثبتی منطقه طرشت تهران پلاک ثبتی ۲۳۹۵ اصلی است.
پلاک ثبتی منطقه ورامین معروف به بهنام عرب پلاک ثبتی ۱۷۱ اصلی است.
پلاک ثبتی مهرشهر کرج پلاک ثبتی ۱۷۰ اصلی است.
اما همیشه اینطور نیست. در برخی مناطق تهران هر ملک خود یک پلاک ثبتی اصلی مستقل است. مثلا در منطقه بازار تهران هر مغازه پلاک ثبتی اصلی مستقل دارد. یا در برخی مناطق هر کوچه یک پلاک ثبتی اصلی دارد. اما مثلا در ولنجک کل منطقه ولنجک پلاک ۶۷ اصلی است.
قطعه های اصلی به قطعات کوچک تر تحت عنوان شماره فرعی تقسیم میشوند. قطعه اصلی را به اصطلاح قطعه مادر هم می نامند. معمولا اکثر افراد پلاک ثبتی اصلی ملک خود را می دانند و دنبال استعلام پلاک ثبتی فرعی هستند.
شماره پلاک فرعی از هیچ قاعده ایی پیروی نمی کند لذا استعلام پلاک فرعی از هیچ راهی ممکن نیست مگر مراجعه به یک کارشناس رسمی امور ثبتی.
در واقع شماره پلاک فرعی بر اساس مراجعه متقاضیان به اداره ثبت مربوطه تخصیص داده می شود. یعنی در صف رسیدگی به پرونده ها نفر جلویی شما یک شماره کمتر و نفر پشتی شما یک شماره بیشتر است که ممکن است ملک های شما صدها متر فاصله داشته باشند. بنابراین از روی شماره پلاک فرعی همسایه ها نمی توانید شماره پلاک فرعی ملک خود را بفهمید و لوکیشن ملک تاثیری در تعیین پلاک ثبتی فرعی ندارد.
استعلام پلاک فرعی-دانلود پلاک ثبتی تهران-نرم افزار پلاک ثبتی-دانلود نقشه هوایی پلاک ثبتی تهران-جستجوی شماره فرعی پلاک ثبتی-پیدا کردن لوکیشن پلاک فرعی
در زیر نمونه ایی از نقشه ثبتی مربوط به تخصیص پلاک های فرعی در یک پلاک اصلی آورده شده است:
البته وقتی پلاک ثبتی اصلی به قطعات کوچکتر تقسیم می شوند، به هر قطعه اجالتا یک شماره قطعه تخصیص داده می شود تا زمانیکه متقاضی به اداره ثبت مراجعه کند و رسما پلاک فرعی بگیرد.
شماره قطعه های تفکیکی شماره های پشت سر هم هستند که می توان از روی شماره قطعه همسایه، شماره قطعه ملک خود را بفهیمد. اما همانطور که گفته شد برای انجام کلیه امور ثبتی، شماره پلاک فرعی مهم است نه شماره قطعه.
در زیر نمونه ایی از تقسیم پلاک اصلی به قطعه های تفکیکی آورده است:
استعلام پلاک ثبتی با لوکیشن یعنی با داشتن لوکیشن ملک می توانید پلاک ثبتی اصلی و فرعی ملک را استعلام بگیرید. لینک لوکیشن ملک را برای کارشناسان ما ارسال کنید تا در کمترین زمان پلاک ثبتی اصلی و فرعی ملک را ارائه دهیم.
با استفاده از نقشه گوگل مپ گوشی موبایل و یا اپلیکیش بلد، لینک لوکیشن ملک مورد نظر را ارسال کنید. لازم به تاکید است که نیازی نیست حضورا به محل ملک بروید. شما می توانید آدرس ملک را در گوگل مپ یا اپلیکیشن بلد سرچ کنید و بعد از پیدا کردن ملک مورد نظر روی نقشه، انگشت خود را در وسط ملک قرار دهید تا گزینه اشتراک گذاشتن لوکیشن در پایین صفحه نمایش داده شود. سپس این لینک را از طریق هر یک از پیام رسان های ایرانی یا خارجی شامل واتساپ تلگرام سروش ایتا بله روبیکا و … برای ما ارسال کنید.
اگر ملک مورد نظر زمین خالی بزرگ است، برای تشخیص بهتر می توانید گوگل مپ گوشی را روی حالت ماهواره بگذارید تا نقشه (گوگل مپ) تبدیل به عکس ماهواره ایی (گوگل ارث) بشود. واضح است که تشخیص ملک با دیدن عکس راحت تر از نقشه است.
تامین دلیل استعلام وضعیت ثبتی ملک-نحوه استعلام وضعیت ثبتی ملک-نمونه استعلام وضعیت ثبتی ملک توسط دادگاه-دستور قضایی برای استعلام ثبتی-پلاک ثبتی
خدمات نقشه برداری کارشناس رسمی دادگستری امور ثبتی
مدیریت خانم مهندس آبکار: ۰۹۱۲۶۱۴۰۳۳۹
وب سایت رسمی ما : http://ladysurveyor.ir/
همچنین بخوانید:
- استعلام وضعیت ثبتی پلاک ثبتی
- پیدا کردن صاحب ملک
- زنده کردن سند قدیمی شاهنشاهی
- پیدا کردن نام و شماره تلفن مالک
- استعلام پلاک ثبتی با کد پستی
- خرید سند شاهنشاهی با استعلام ثبتی
- استعلام پلاک ثبتی با لوکیشن
- هزینه استعلام ثبتی سند سال ۱۴۰۳
- استعلام ثبتی ریشه ملک قبل از معامله
- استعلام سابقه ثبتی (فوری برای وکلای دادگستری)
- استعلام آنلاین پلاک ثبتی
- راههای پیدا کردن پلاک ثبتی ملک
- استعلام فوری پلاک ثبتی فرعی
- جستجوی پلاک ثبتی اصلی و فرعی
- استعلام پلاک ثبتی فرعی برای دادخواست دادگاه سهم ارث
- راههای جستجوی پلاک ثبتی ملک
- استعلام پلاک ثبتی با کد ملی
- استعلام پلاک ثبتی از شهرداری
- فروش نقشه ثبتی
- توقیف پلاک ثبتی-پیدا کردن آدرس ملک
- چگونه با داشتن پلاک ثبتی آدرس ملک را پیدا کنیم؟
- استعلام لوکیشن پلاک ثبتی قبل از معامله
- خدمات آنلاین نقشه برداری و امور ثبتی
- جانمایی پلاک ثبتی چیست؟
- تعیین پلاک ثبتی
- جانمایی ملک یعنی پیدا کردن آدرس از روی پلاک ثبتی
- جانمایی پلاک ثبتی/تعیین آدرس سند منگوله دار شاهنشاهی
- یافتن آدرس سند منگوله دار قدیمی روی گوگل مپ
- گزارش کارشناسی نقشه بردار رسمی دادگستری
- ضرورت جانمایی پلاک ثبتی در انتقال سند منگوله دار قدیمی
- اهمیت نقشه ثبتی در تهیه نقشه یو تی ام
- پیدا کردن آدرس/لوکیشن پلاک ثبتی از روی نقشه ثبتی
- خلع ید متصرف با نقشه یو تی ام
- ثبت سند ملک جاری و مجهول المالک